Substantiële groep huiseigenaren wil hulp bij besparen

Uit een onderzoek van Motivaction, dat in opdracht van Energie-Nederland is uitgevoerd, blijkt dat een substantiële groep huiseigenaren hulp wil bij het besparen van energie. Tevens is de meerderheid van hen bereid om te investeren in de isolatie van het huis.

Besparen van energie

Energie-Nederland vindt deze uitkomsten bemoedigend. Medy van der Laan: ‘Dit onderzoek toont de kansen voor besparingen bij mensen thuis. Energieleveranciers zijn volop bezig om klanten te helpen met het besparen van energie. De energiebedrijven verwachten de komende jaren 750.000 slimme diensten en producten te activeren of te installeren.’ Voorbeelden hiervan zijn in-home displays, inzicht-apps via smart phones en slimme thermostaten.

Slimme meters

Op 23 mei tekende Energie-Nederland het Besparingsconvenant Gebouwde Omgeving met de toezegging dat leveranciers vanaf 2018 hun klanten maandelijks inzicht geven in het energieverbruik. Dit levert de klant een voordeel op van gemiddeld 45 euro per jaar. Het gaat daarbij om klanten bij wie een slimme meter is geplaatst.

Isoleren om te besparen

Uit het onderzoek van Motivaction blijkt dat mensen vooral geneigd zijn om het huis te isoleren om geld te besparen. Het bijdragen aan het milieu is voor een deel van de Nederlanders een prikkel om het huis beter te isoleren. De meerderheid van de Nederlanders denkt wel dat ze ook zelf een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu. Huizenbezitters denken bij duurzame maatregelen het eerst aan het plaatsen van zonnepanelen.

 

Energie_Nederland_Motivaction_def

 


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten