Energy meets technology

Met de energietransitie staat de energiesector niet alleen. Techniek gaat helpen om het energiesysteem duurzaam te maken en betaalbaar en betrouwbaar te houden. Vandaag kwamen de twee werelden samen tijdens het evenement Energy meets technology. Energie-Nederland en FME creëerden een ontmoeting tussen energiebedrijven en tech-bedrijven, één met veel kansen in het verschiet.

Wind op zee

Medy van der Laan sprak als voorzitter van Energie-Nederland over de betekenis van innovatie voor de zowel de korte als de langere termijn: ‘Op korte termijn helpen innovaties bijvoorbeeld om kosten van bestaande technieken omlaag te brengen. Wind op zee is daar een mooi voorbeeld van. Maar het staat eigenlijk vast dat er voor de transitie op langere termijn nog veel meer innovatie nodig is. Nieuwe technologie is nodig om de energietransitie op langere termijn betaalbaar te houden’ aldus van der Laan. ‘Daarvoor moeten we nu al aan de slag’.

Samenwerkingen

Tijdens het event was er o.a. aandacht voor een showcase van een samenwerking tussen Eneco en Nerdalize. In paneldiscussies met medewerkers van energiebedrijven, technostarters, FME en Energie-Nederland werd besproken hoe gezamenlijk oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de energietransitie.


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten