Besparingsmarkt krijgt extra impuls

schermafbeelding-2016-12-23-om-14-18-26-e1482499169591

Een extra impuls is nodig voor het realiseren van energiebesparing in de gebouwde omgeving. Energie-Nederland heeft hier samen met NVDE, Netbeheer Nederland, EZ en BZK afspraken over gemaakt. 

Met deze afspraken willen deze partijen de markt voor besparing op gang brengen en een extra besparing van 10 PJ in 2020 behalen bij woningen. Het intensiveringspakket is nodig om het doel van 100 PJ besparing uit het Energieakkoord binnen bereik te brengen. De gemaakte afspraken dragen hieraan bij.

Slimme thermostaten

Energieleveranciers, installateurs en andere marktpartijen bieden slimme thermostaten en andere besparingsproducten en -diensten aan. De netbeheerders zorgen ervoor dat deze mogelijkheden eenvoudig zijn ontsloten tijdens het plaatsen van de slimme meter. Dit doen zij in samenwerking met aanbieders van systemen en diensten die de consument inzicht geven in het energieverbruik.

Subsidie voor besparingsmarkt

De overheid ondersteunt de besparingsmarkt onder meer met subsidie, laagrentende leningen en voorlichting. Het afsprakenpakket wordt de komende tijd vastgelegd in een convenant. De inzet is om dit convenant te verbreden naar zo veel mogelijk betrokken marktpartijen en branche-organisaties.

Context: Meer dan veertig organisaties sloten in september 2013 het Energieakkoord voor duurzame groei. Gezamenlijk gaan zij voor verduurzaming van onze samenleving en economie. Besparing is een onderdeel van dat akkoord. Jaarlijks wordt de voortgang geëvalueerd en maken betrokken partijen zo nodig afspraken om de gestelde doelen te bereiken.


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten