Energie-Nederland ondertekent Green Deal Elektrisch Rijden

dreamstime_xl_60088083-e1464764409211

Vandaag sluit een groot aantal organisaties de Green Deal Elektrisch Vervoer 2016-2020 met de overheid. Namens de overheid ondertekent minister Henk Kamp de Green Deal, Medy van der Laan namens Energie-Nederland. Ondertekening betekent een voortzetting van de eerder afgesloten Green Deal met vijf jaar onder leiding van het Formule E-Team (FET). De nieuwe Green Deal elektrisch rijden zet vooral in op groene groei.

Energie-Nederland zet zich in voor samenwerking met de netbeheerders en gemeenten; Eneco, Engie Services (voorheen Cofely) en Nuon zijn de grootste beheerders en exploitanten van laad-infrastructuur in de grote gemeenten. Ook zet Energie-Nederland zich samen in met Netbeheer Nederland voor het ontwikkelen van een flexibiliteitsmarkt, waar binnen de product- en dienstlening rond elektrisch rijden zich verder kan ontwikkelen.

Achttien partijen
Nederland behoort tot de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit en onderschrijft met deze Green Deal haar positie te behouden. Achttien partijen waaronder overheden, marktpartijen en maatschappelijke organisaties zetten zich in voor het stimuleren van elektrisch rijden en groene groei.

Living Labs
Naast de bekende voordelen omtrent milieu en leefbaarheid biedt elektrisch rijden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zo zet de nieuwe werkgroep Internationalsering in op internationale kennisdeling en vinden er diverse innovatieve Living Labs plaats om ontwikkelingen in de sector te versnellen.

Ook wordt in deze coalitie de integratie van lichte elektrische voertuigen gestimuleerd en gaan de deelnemende partijen de elektrische auto voor de particuliere rijder aantrekkelijk maken. Daarbij hoort ook het uitbreiden van de (slimme) laadinfrastructuur.

Kijk voor meer informatie over elektrisch rijden en het Formule E-Team op nederlandelektrisch.nl.


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten