De groeimarkt duurzame opwek voor energieleveranciers

Energieklanten worden in de toekomst steeds vaker ‘prosument’, oftewel tegelijkertijd gebruiker en opwekker van energie. Voor energieleveranciers is dit een belangrijke groeimarkt. Zij ondersteunen hun klanten steeds meer bij het opzetten van duurzame installaties, variërend van zonnepanelen tot warmtepompen en slimme verlichting.

Een van de voorbeelden: de warmtepompen van Greenchoice

Greenchoice ziet de interesse voor warmtepompen snel toenemen, sinds die met subsidie verkrijgbaar zijn. De warmtepomp was het meest gewild bij de Warmehuizendagen eind 2015. Daarmee wordt volgens Greenchoice de warmtepomp, na zonnepanelen en isolatie, de volgende logische stap op weg naar een energiezuinige woning.

Een warmtepomp kan een huishouden per direct zo’n 25% energie besparen. Deze besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Greenchoice helpt klanten bij het maken van deze stap via de site www.kieseigenwarmte.nl. In samenwerking met leverancier Techneco kunnen klanten van Greenchoice een warmtepomp aanschaffen. Het ministerie van Economische Zaken verstrekt subsidie bij de aanschaf van warmtepompen. De koper kan tot 1.000 euro van de aanschaf terugkrijgen.

De duurzame service van Eneco

Een Eneco ESCo (Energy Service Company) helpt een eigenaar of beheerder van vastgoedmet het onderhoud, beheer en financiering vanzijn klimaat- en verlichtingsinstallaties. Zo kan men vastgoed verduurzamen en besparen op energiekosten. Met bijvoorbeeld warmteterugwinning van ventilatie, warmte-koude opslag (WKO), ledverlichting of zonnepanelen verlaag je de CO2-uitstoot van een gebouw nog verder.
Daarmee wordt ook invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gegeven en bovendien de duurzame uitstraling van het vastgoed versterkt. Een Eneco ESCo combineert de exploitatie van verduurzamende maatregelen met meerjarig onderhoud, beheer en verbetering van de energieprestatie. Eneco regelt de financiering hiervan. De investeringen in energiebesparende maatregelen verdien je terug, zodat het betreffende pand budgetneutraal verduurzaamd wordt.
Duurzame opwek

 


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten