Energie-Nederland presenteert innovaties aan Kamercommissie

Op 17 januari 2016 sprak de Vast Commissie van Economische zaken in een Ronde-tafelgesprek met vertegenwoordigers uit de energiemarkt over de Energietransitie.

Medy van der Laan, voorzitter van Energie-Nederland, presenteerde daarbij een overzicht van innovaties waaruit blijkt dat de energiemarkt zich rap ontwikkelt. Van der Laan: “Dit overzicht toont de kracht van de marktdynamiek voor een versnelde energietransitie. Want het feit is: eerlijke concurrentie en innovatie zorgt voor de beste producten en diensten tegen de laagst mogelijke kosten”.

Van energieverkoper naar dienstverlener

De energiesector is volop in beweging. Door marktwerking en stevige concurrentie dingen steeds meer spelers om de gunst van consumenten en bedrijven. En met succes; klanten zijn in toenemende mate tevreden over de keuzevrijheid en het gemak waarmee ze kunnen overstappen.

Vaak gaat het daarbij om een goedkoper energiecontract. Maar ook ontwikkelen de energiebedrijvenin Nederland steeds meer innovatieve diensten die bijdragen aan een beter inzicht in het energieverbruik en dus helpen energie te besparen. Het doel van de branche is elektriciteitsvoorziening zonder CO2-uitstoot. Dit door slimme oplossingen, energiebesparing en meer opwekking en levering van schone, duurzame energie.

Een wetvoorstel voor de voortgang van de Energietransitie ligt op dit moment bij de Tweede Kamer. Energie-Nederland steunt dit wetvoorstel. Dit regelt waar het domein van de netbeheerder ophoudt en de rol van de markt begint. Een heldere rolafbakening helpt de energietransitie.


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten