Programmamanager Klimaatakkoord (Gebouwde Omgeving), Warmtetransitie, Biomassa

Wouter Verduyn

Mijn werkervaring is breed. Ik heb bij de Koninklijke Marine, bij Essent, bij KPMG Consulting en in de gezondheidszorg gewerkt. En vanaf 2015 werkte ik als zelfstandig adviseur duurzame/circulaire economie. De rode draad? Ik zet me graag in voor een hoger doel en ik ben recht door zee. Daardoor lukt het me mensen goed mee te krijgen, ook in lastige situaties. Samen krijg je het meest gedaan!

In mijn functie als programmamanager ligt de focus op de energie- en warmtetransitie in de gebouwde omgeving samen met alle stakeholders rond deze transitie. Denk dan aan: VNG, IPO, Bouwend Nederland, Netbeheer Nederland, provincies en gemeentes, NVDE, Techniek Nederland. We moeten samen antwoorden vinden op de vraag: hoe gaan we de energietransitie vormgeven en versnellen? Onze leden hebben lokale bestuurders, zoals wethouders, veel te bieden bij de energietransitie. Daar zet ik me voor in!

Ik ben ervan overtuigd dat we onze huidige manier van leven moeten aanpassen aan wat de aarde kan dragen. Dat is de reden dat ik me zowel privé als professioneel inzet voor duurzaamheid. In 2016 ben ik toegetreden tot het bestuur van Liberaal Groen, het duurzame netwerk van de VVD. Daar geef ik onder meer trainingen aan raadsleden en wethouders. Verder kopen wij thuis geen vlees meer. We hebben geen auto meer en ik reis dus veel met de trein. En sinds voorjaar 2017 vlieg ik niet meer en dat probeer ik vol te houden.