Over Energie-Nederland

sky-clouds-blue-horizon

Energie-Nederland is de branchevereniging voor alle partijen die stroom, gas en warmte produceren, leveren en verhandelen. Samen vertegenwoordigen wij circa 80% van de markt. Onze ruim 60 leden zijn actief in zowel ‘groene’ als ‘grijze’ energie en allerlei soorten dienstverlening. Onder hen zijn ook veel nieuwkomers op de markt, innovatieve spelers en duurzame initiatieven.

Energie-Nederland gaat voor verduurzaming. We zijn een van de trekkers van het Energieakkoord, dat moet leiden tot 14 procent duurzame energie in 2020. We werken er hard aan om de gemaakte afspraken te realiseren. Nu al is onze achterban goed voor circa de helft van alle windenergie in Nederland, een aandeel dat de komende periode verder zal toenemen.

Hiermee is Energie-Nederland dé partner van overheid en maatschappij om de verduurzaming verder vorm te geven. Als energiebranche dragen we hieraan bij met een heldere visie en concrete oplossingsrichtingen om de energietransitie te versnellen.

Energie-Nederland blijft zich sterk maken voor initiatieven die de marktwerking nationaal en internationaal verbeteren. In een goedwerkende markt, waarin innovatieve spelers de ruimte krijgen en bedrijven voldoende prikkels hebben om te investeren, krijgt verduurzaming pas echt vaart.

Consumenten en bedrijven zijn hierin de drijvende kracht. Zij staan steeds meer aan het stuurwiel van de energietransitie, bijvoorbeeld omdat ze steeds meer hun eigen energie gaan opwekken. Daarbij is het van belang dat ze inzicht en zeggenschap hebben over hun energiedata, bijvoorbeeld om minder te verbruiken. Energie-Nederland werkt aan goede regelgeving en marktomstandigheden waarin deze ontwikkeling nog meer vaart krijgt.

schermafbeelding-2016-10-24-om-13-59-17


U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten