Wet VET op de Kameragenda

Energie-Nederland heeft haar visie op wet VET en rolafbakening neergelegd in een infographic. Aanleiding is dat in januari de Tweede Kamer de wet Voortgang Energietransitie (VET) behandelt.

Energie-Nederland steunt dit wetsvoorstel. Medy van der Laan: ‘De omschakeling naar een duurzaam energiesysteem vergt een enorme inspanning van veel verschillende partijen. Innovatie is daarbij cruciaal. Nieuwe technieken en marktoplossingen gaan helpen om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Wet VET biedt een heldere rolafbakening tussen netbeheerders, netwerkbedrijven en marktpartijen en creëert daarmee een gelijk speelveld waarin innovatie goed gedijt.’

Cruciale rol

Energie-Nederland vindt dat netbeheerders een cruciale rol hebben om het net van de toekomst te maken dat al die innovaties verbindt. Daarbij is het ook van belang dat er meer transparantie komt over nevenactiviteiten van netbeheerders. ‘Wet VET biedt een kans dit goed te regelen,’ aldus Medy van der Laan.

WetVET.netbeheer.01

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten