Pierre Devillers

CEO Engie Nederland

“Als ENGIE Nederland bouwen we vandaag aan klimaatvriendelijke oplossingen voor morgen. Dat kunnen we niet alleen. We zijn daarom blij met een partner als Energie-Nederland die ons helpt nog meer kracht te mobiliseren om Nederland te helpen verduurzamen”

Pierre Devillers (1971) studeerde rechten, bedrijfskunde en een master in Finance. Hij begon zijn carrière bij toen nog Electrabel, en combineerde verschillende functies in Europa.

In de periode van 2011-2021 werkte hij in Latijns-Amerika en bekleedde hij hier onder andere de functies van CEO Services, Chief Busines Developper en Commercial Officer; in combinatie met de rollen Country manager Chili en later Country manager Colombia.

In de tweede helft van 2021 gaf hij in zijn rol van Group Vice President Transformation Office een impuls aan het wereldwijde transformatieproces van ENGIE, waarbij een nieuw organisatiemodel voor alle bedrijfsonderdelen, ondersteunende functies en regio’s werd geïmplementeerd. Een positie dat hij, sinds eind 2021 combineert als CEO en Country manager voor ENGIE in Nederland.