Resi Becker

CEO Essent

“Wij wachten niet op een duurzame toekomst, maar zijn nu al aan de slag. Dagelijks huishoudens en ondernemers helpen in de energietransitie en samen met Energie-Nederland opkomen voor hun belangen. Wij zijn de partner voor consumenten en ondernemers in energie. Zo werkt Essent aan het versnellen van de energietransitie en zetten we ons in voor een betaalbare energierekening.”

Resi Becker is sinds 1 februari 2022 de Chief Executive Officer (CEO) van Essent. Voordat ze CEO werd, had ze leidinggevende verantwoordelijkheden bij Mail Nederland, waar ze een team van ongeveer 30.000 medewerkers aanstuurde. Ze was ook lid van het Executive Committee van PostNL, een toonaangevend Nederlands post- en pakketbezorgingsbedrijf.

Naast haar rol als CEO bij Essent, vervult Resi Becker ook andere functies. Ze is commissaris bij Menzis, een Nederlandse zorgverzekeraar, en bestuurslid bij de Prinses Máxima Centrum Foundation, een organisatie die zich inzet voor kinderoncologie.

Resi Becker heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Haar opleiding en uitgebreide ervaring stellen haar in staat om een brede kennis van bedrijfsprocessen en leiderschap toe te passen in haar rol als CEO van Essent.