Medy van der Laan vertrekt als voorzitter Energie-Nederland

Medy van der Laan zal per 1 augustus 2021 vertrekken als voorzitter van Energie-Nederland. Op die datum start zij in haar nieuwe functie als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Medy van der Laan is sinds september 2015 voorzitter van Energie-Nederland. Zij trad aan in een tijd waar de energiesector aan het begin stond van de enorme verduurzaming van de sector.

Medy van der Laan: “Ik heb een prachtige tijd meegemaakt bij Energie-Nederland. Ik heb kunnen bijdragen aan de grote omwenteling van fossiele energie naar duurzame opwek. Met het Klimaatakkoord hebben energiebedrijven hun verantwoordelijkheid genomen voor de zo noodzakelijke verduurzaming. Ik ben blij dat Energie-Nederland zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een meedenkende en toekomstgerichte gesprekpartner voor de overheid, consumenten en private sectoren.”

Roger Miesen, vice voorzitter Energie-Nederland: ”Wij zijn Medy zeer dankbaar voor haar inzet en de enorme stappen die er mede dankzij haar zijn gezet. Wij feliciteren haar van harte met deze mooie stap en wensen haar veel succes.”

Energie-Nederland zit in het hart van de energietransitie en is ondertekenaar van het Klimaatakkoord. Het Klimaatakkoord zit nu in de uitvoeringsfase. Energie-Nederland zet zich de komende fase volop in om tot de verwezenlijking van de doelen te komen. Voor deze nieuwe fase gaat Energie-Nederland op zoek naar een opvolger van Medy van der Laan.

Gerelateerd nieuws