Energie-Nederland is teleurgesteld dat het kabinet is gevallen

Energie-Nederland is teleurgesteld dat het kabinet is gevallen. Een demissionair kabinet betekent hoe dan ook vertraging van besluiten en nieuwe wetgeving die juist nu zo hard nodig zijn. De energiesector staat klaar om miljarden te inves­te­ren in de verduurzamingsopgave. Daarvoor is wel adequaat bestuurlijk handelen nodig. 

Voorzitter Cora van Nieuwenhuizen: “We kunnen het ons niet veroorloven om maatregelen die bijvoorbeeld de bestrijding van energie armoede tegengaan of de leveringszekerheid in gevaar brengen, op de lange baan te schuiven. Na een lange formatie begon het kabinet eindelijk op stoom te komen en de broodnodige wetgeving voor de energietransitie door te voeren”. 
Energie-Nederland roept de Tweede Kamer dan ook op om besluiten te blijven nemen die bijdragen aan de energietransitie.

De komende weken besluit de Tweede Kamer welke dossiers controversieel worden verklaard. Wij vertrouwen erop dat de dossiers die nodig zijn om de doelen van 2030 te halen worden doorgezet. Als deze dossiers weer een jaar in de ijskast gaan, resteert een te korte tijd om de maatregelen ook uit te voeren en zijn de 2030 doelen definitief uit zicht.

Gerelateerd nieuws