Reactie Energie-Nederland Kamerbrief versnelling en uitbreiding maatregelen netcongestie Flevoland, Gelderland en Utrecht

Energie-Nederland is geschrokken van de situatie in met name het midden van het land. Dat de elektriciteitsnetten voorlopig niet voldoende zijn verzwaard of uitgebreid, is inmiddels duidelijk. 

Voorzitter Cora van Nieuwenhuizen: “Dit is rampzalig nieuws voor mensen die concrete plannen hebben. De overvolle elektriciteitsnetten moeten gezamenlijk aangepakt worden. We moeten creatief zijn en niets uitsluiten”. 
Een genoemde oplossing is de bouw van gasgeneratoren. Van Nieuwenhuizen: “Dit probleem is zo groot dat de creativiteit van de markt hard nodig is. De sector wil graag op alle mogelijke manier meedenken over oplossingen”. 
Energie-Nederland vindt dat alles erop gericht moet zijn om dit zo kort mogelijk te laten duren. “Ieder project dat eerder aan de beurt komt, betekent vertraging voor een ander, terwijl je juist wilt dat iedereen die wil verduurzamen snel wordt geholpen met een aansluiting”, aldus Van Nieuwenhuizen. 

Vindt hier de volledige Kamerbrief.

Gerelateerd nieuws