Energie-Nederland onderstreept oproep Nationaal Klimaat Platform: focus op uitvoering en realisatiekracht van de energietransitie 

Energie-Nederland steunt de oproep van het Nationaal Klimaat Platform (NKP) o.l.v. Kees Vendrik aan de coalitie-onderhandelaars: zet heel stevig in op uitvoering en realisatiekracht om de klimaatdoelen te kunnen halen. Bedrijven, energiecoöperaties en huishoudens vragen duidelijkheid van het nieuwe, nog te vormen, kabinet zodat ze verstandige (investerings)keuzes kunnen maken. Die duidelijkheid is nodig als we het benodigde tempo in de uitvoering van de energietransitie willen halen. 

Energie-Nederland ziet vooral hele grote uitdagingen in het realiseren van voldoende capaciteit op de elektriciteitsnetten, het helpen van de industrie om hun processen te elektrificeren, de opschaling van waterstof productie en afname en het versnellen van warmtetransitie in de gebouwde omgeving. Bij de keuzes van het kabinet is het belangrijk, zoals het NKP ook schrijft, dat relevante wereldwijde ontwikkelingen betrokken worden. Dat vraagt in ieder geval om een stabiel en aantrekkelijk investeringsklimaat voor bedrijven en borging van de leveringszekerheid van energie in het huidige geo-politieke speelveld. Een goed investeringsklimaat en leveringszekerheid zijn immers voorwaarden voor onze welvaart en werkgelegenheid. 

Gerelateerd nieuws